روتر مدیریتی

روتر های مدیریتی

آلفانت ایران قصد دارد در این مقاله شما را با مهمترین ویژگی های روتر مدیریتی آشنا کند. اگر قصد خرید و تهیه این روتر را دارید، پیشنهاد می کنیم ادامه این مقاله را مطالعه فرمایید.

برای دریافت محصولات تجهیزات شبکه، با قیمت مناسب و کیفیت بالا می توانید با شماره 02126712416 و 02126712407 تماس بگیرید.

روتر شبکه چیست؟

نام دیگر روتر مسیریاب است، وظیفه این دستگاه متصل کردن آن به شبکه های دیگر است. هنگامی که دو گروه از شبکه های مجزا قصد انتقال داده را داشته باشند باید یک روتر یا مسیریاب بین آنها قرار گیرد. شما برای متصل کردن شبکه های محلی خود به اینترنت به یک روتر یا مسیریاب احتیاج دارید.

هنگامی که دو یا چند شبکه به یکدیگر متصل می گردند، ارتباط بین گره های آن به سادگی ارتباط بین گره های یک شبکه نیست. در هر لایه از شبکه شناسه های خاصی وجود دارد که گره های خارج از آن شبکه باید داده هایی را به سمت او ارسال نمایند. برای رسیدن داده از مبدأ به مقصد مسیرهای زیادی جهت انتقال داده وجود دارد. برای ایجاد مسیر مطمئن جهت انتقال داده باید از روتر یا مسیریاب استفاده کنید؛ زیرا مسیریاب می تواند بسته را به مقصد مورد نظر برساند.

گاهی اوقات شما نیاز دارید تا چندین مسیر را جهت انتقال داده به مقصد انتخاب کنید. مسیریاب قدرت ایجاد چندین مسیر جهت انتقال داده به مقصد را دارد و از طریق مسیر و ایستگاه این عمل را انجام می دهد.

این را به یاد داشته باشید که مسیریاب ها یا روتر ها نقش بسیار پررنگی را در ارتباطات اینترنتی ما دارند.

مدلی به نام OSI در تجهیزات لایه شبکه وجود دارد. در این مدل مسیریاب ها در تجهیزات لایه سوم قرار دارند. بر اساس IP هویت شبکه ها مشخص می گردد.

در آرایش ستاره ای یکی از مسیریاب ها یا روتر ها جهت ایجاد گره قرار دارد و پس از شکل گیری آرایش به شبکه محلی تبدیل می شوند. در آرایش حلقوی از روتر های بزرگ جهت شکل گیری شبکه محلی بزرگ و پیوند زدن آنها به هم استفاده می شود. در این دو آرایش گره شبکه رفع شده و داده ها به محل های مناسب ارسال می گردند.

تفاوت روتر با سوئیچ

سوئیچ ها برای متصل کردن چند دستگاه به یکدیگر صورت می گیرند. اما مسیریاب ها شبکه های محلی را به یکدیگر متصل می کنند. به عبارت دیگر می توان گفت سوئیچ ها گره ای را میان شبکه ایجاد می کنند و مسیریاب ها یا روتر ها میان گره های ایجاد شده شبکه های متفاوتی را قرار می دهند.

نحوه کار کردن مسیریاب یا روتر مدیریتی

هنگامی که روتر مدیریتی بسته ای را دریافت می کند ابتدا IP آن را شناسایی می کند. سپس گره مبدأ را به گره مقصد در دو شبکه متصل می نماید. پس از آن مسیریاب یا روتر وظیفه دارد بسته دریافتی را به صورت مستقیم به مقصد ارسال کند. گاهی اوقات مشکلاتی در شبکه جهت ارسال مسیریاب به وجود می آید. هنگام رو به رو شدن با این مشکل روتر مدیریتی به جدول مسیریابی یا روتینگ تیبل مراجعه می کند. و مسیر انتخابی را برای ایستگاه بعدی روتر ارسال می کند.

جدول مسیریابی چیست؟

به پایگاه داده ای که مسیرهای ایستگاه و نقشه راه را ذخیره می کند جدول مسیریابی یا روتینگ تیبل می گویند. جداول مسیریابی در حافظه رم روتر به صورت یک فایل بارگزاری می شود. اطلاعات مربوط به مسیرهای شبکه به صورت کلی در این جدول قرار می گیرد. روتر ها با استفاده از اطلاعات این جدول بهترین و مناسب ترین راه را جهت ارسال اطلاعات استفاده می کنند.

معمولاً مسیرهای پیش فرض برای روتر ها تعیین می شود. روتر ها از میان مسیرهای ارسال شده بهترین راه برای انتقال داده استفاده می کنند. اصولاً روتر مدیریتی خانگی از مسیرهای پیش فرض برای انتقال داده استفاده می کند و از قدرت انتخاب بهترین مسیر بهره مند نیستند. البته جدول مسیریابی را به هیچ عنوان دست کم نگیرید چرا که ترافیک خروجی از این سیستم ها فقط از یک مسیر قابل هدایت است.

از شناسه شبکه برای مقصد استفاده می کند. شاخص های مسیریابی از هزینه پیمایش کمتری بهره مندند؛ علاوه بر آن مسیر بهینه و بهتری را برای مسیر انتخاب می کنند. منظور از روتر های شاخص میزان فاصله آنها تا مقصد و پهنای باند شبکه است. محدوده hop جزء ویژگی های برتر این جدول می باشد. در آدرس ایستگاه ها به صورت میزان زمان حرکت به مقصد نهایی آنها را با یکدیگر مقایسه می کند تا در نهایت بهترین مسیر را جهت انتقال داده پیشنهاد دهد.

انواع روتر مدیریتی

روتر مدیریتی یا مسیریاب های شبکه از لحاظ کاربرد انواع مختلفی دارند. برای مثال : برخی از آنها بسیار ارزانتر و ساده تر از دستگاه های روتر است. که معمولاً از این روتر مدیریتی در شبکه های خانگی استفاده می شود.

انواع مسیریاب ها :

  • Core Router یا مسیریاب میانی : روتر میانی معمولاً در قلب یک شبکه قرار می گیرد. و در بخش بزرگی از شبکه مستقر می گردد. از روتر میانی به عنوان ستون فقرات شبکه یاد می شود. این روتر ها وظیفه دارند مسیریابی داده ها را در روتر مرزی پیدا کنند. روتر مدیریتی میانی جزء پر ظرفیت ترین روتر ها هنگام استفاده از داده است. مسیریاب میانی مدل سیسکو CRS3 بهترین مدل از این مسیریاب است.
  • روتر مرزی یا Edge Router : مسیریاب های مرزی اصولاً در مرزهای شبکه مستقر می شوند. و برای اتصال رایانه ها به شبکه قابل استفاده اند. روتر های مرزی داده های میان راه را به دو یا چند شبکه متصل می کند. مسیریاب مرزی مدل جونیپر M120 بهترین روتر مرزی می باشد.
  • مسیریاب پردازشی : از این روتر ها جهت مسیریابی سیگنال ها صوتی، ویدئویی و Fax Processing استفاده می شود. بسیاری از تماس های تلفنی که به صورت بین المللی انجام می شود از طریق اینترنت امکان پذیرند. معمولاً به روتر هایی که صدا را انتقال می دهند روتر گیت وی گفته می شود. یکی از محصولات ایده آل در این زمینه روتر صوتی سیسکو مدل VG350 است.

مسیریاب های فیزیکی و مجازی

روتر مدیریتی شبکه دستگاه الکترونیکی و سخت افزاری است که از تجهیزات هوشمندی استفاده می کند. به این دستگاه با این مشخصات روتر یا مسیریاب فیزیکی گفته می شود.

نرم افزارهایی که قابلیت های مسیریاب فیزیکی را شبیه سازی می کنند مسیریاب مجازی می گویند. معمولاً از این مسیریاب ها در سرورها استفاده می شود. برای مثال : کاربران سیستم عامل ویندوز می توانند با ایجاد تنظیماتی رایانه خود را به یک روتر مجازی تبدیل کنند؛ اما بهتر است بدانید از لحاظ قدرت و قابلیت روتر های فیزیکی برتری بیشتری را نسبت به روتر های مجازی داند.

روتر های خانگی

معمولاً افرادی که در خانه و محل کارشان به یک شبکه محلی نیاز دارند، باید از روتر های خانگی در سایز کوچک استفاده نماید. این روتر ها قادرند نیاز های یک کارمند یا اعضای خانه را رفع نماید.

بهترین روتر های بیسیم

  • روتر مدیریتی مدل Asus ROG Rapture GTAC5300

این روتر جزء بهترین مسیریاب های جهان محسوب می شود. از مزایای آن می توان به عملکرد سریع، ثبات، وجود 8 درگاه برای LAN  ، سازگاری با فرم های صوتی Alexa و IFTTT اشاره کرد.

همچنین از معایب آن می توان به قیمت بالا، اندازه بزرگ و بسیار جاگیر اشاره کرد.

 

  • روتر مدیریتی مدل Netgear Nighthawk X10 AD7200 Smart R9000

 

از مزایا این مسیریاب  می توان به سرعت انجام عملیات های 60GHz، عملکرد بسیار عالی در باند 5GHz ، میزان سرعت انتقال فایل بسیار سریع، پشتیبانی از فناوری ‌های MU-MIMO اشاره نمود. این دستگاه با وجود این مزایای ، معایبی هم دارد که از مشکلات این روتر مدیریتی به قیمت بسیار بالا، عدم تنظیمات QoS و توان ضعیف در عملیات MU-MIMO روی آورد.

فناوری به کار رفته در این روتر کاملا استاندارد بوده و مجهز به راندمان های سریع 60GHZ می باشد.

  • روتر های مدیریتی مدل Asus RT-AC66U B1 Router

از مزایای این روتر به مقرون‌ به ‌صرفه بودن، عملکرد سریع و با ثبات، نصب آسان روتر، مجهز به چهار درگاه LAN، قابلیت کنترل والدین به صورت کامل و دارای محافظ بدافزار اساره نمود. اما معایبی که این دستگاه دارد آنتن غیر قابل جدا شدنی آن است.

در نتیجه این دستگاه یک روتر دو بانده  مقرون ‌به ‌صرفه است که به‌ راحتی نصب و راه‌اندازی می‌ شود، همچنین از ویژگی‌ های قابل ‌توجهی برخوردار است و توان عملیاتی قابل قبولی دارد.

  • روتر مدیریتی مدل Asus RT-AC86U AC2900

این دستگاه از عملکردی با ثبات و سریع، استریم  MU-MIMO، کنترل سطح بندی فوق ‌العاده، محافظ شبکه داخلی ، تنظیمات مدیریتی جامع و کامل طراحی شده است. اما در مقابل معایبی هم دارد که از مشکللات این روتر مدیریتی می توان به سرعت متوسط انتقال داده و نصب به صورت عمودی اشاره کرد.

 

  • روتر های مدیریتی D-Link AC1200

مزایا: این دستگاه بسیار ارزان ‌قیمت، توان عملیاتی قابل ‌قبول در آزمايش ‌های انجام ‌شده، وای ‌فای دو بانده است و تنظیمات مدیریتی جامع و کاملی دارد و معایب آن نداشتن درگاه USB و آنتن های غیر قابل جدا شدنی می باشد.

  • روتر های مدیریتی مدل Linksys EA6350 AC1200

مزایا: این دستگاه سخت افزاری کوچک قیمت مناسبی را به نسبت عملکرد خود دارد ، توان عملیاتی 5 GHz پر سرعت و نصب و مدیریت آسان را به همراه دارد. متاسفانه میزان سرعت انتقال این روتر مدیریتی پایین است و یک آنتن جدا نشدنی برای آن طراحی شده است.

 

  • روتر خانگی تی پی لینک مدل TP-Link Archer C7 AC1750 Wireless Dual Band

مزایا: این روتر مدیریتی بسیار مقرون ‌به ‌صرفه، عملکرد بسیار پر سرعت، نصب آسان ، دسترسی بی نهایت جهت تنظیمات مورد نظر طراحی و ارئه شده است. اما تنها مشکلی که در این دستگاه وجود دارد ، رابط کاربری ضعیف است.

 

  • روتر اسمارت بوت مدل TP-Link Archer C7 AC1750 Wireless Dual Band

 

مزایا : این روتر مدیریتی توان عملیاتی بسیار سریع در آزمايش ‌های انجام ‌شده ، استریم های داده با فناوری  MU-MIMO  را دارد،Multi-User Multiple Input, Multiple Output  ،قابلیت بهره برداری از ویژگی های قابل تنظیم و دو پورت  USB 3.0 است. رابط کاربری این دستگاه چندان قابل قبول نمی باشد و نیاز به تنظیمات و طراحی دوباره دارد. با ویژگی هایی که این دستگاه دارد باید از سرعت بیشتری بر خوردار می شد.

  • Jetstream AC3000 روتر مدیریت مدل

 

مزایا : ویژگی هیا مثبتی که این دسنگاه سخت افزاری کوچک دارد عبارت اند از؛ نصب راحت و سریع ، توان انجام عملیات و آنالیز وضعیت عملکرد با ثبات و قابل‌ قبول در محدوده تحت پوشش دستگاه . اما متاسفانه این دستگاه ویژگی کنترل والدین را ندارند.

در نتیجه: این روتر Jetstream AC3000  یک روتر سه بانده که با راندمان های نسبتا قابل ‌قبول و با ثباتی که دارد طراحی ‌شده تا توازن هایی را بین بازی و استریم های ویدیو در یک شبکه به نسبت پر ترافیک بودن آن ها  برقرار کند.

  • روتر پرقدرت مدیریتی مدل Linksys WRT32X

مزایای این دستگاه عبارت اند از : استفاده از موتور Killer Networks Prioritization توان عملیاتی سریع در باند 24GHz و پشت سر گذاشتن موفق آزمايش‌ های انجام‌ شده، نصب و پیکر بندی آسان، پشتیبانی از استریم های MU-MIMO، سرعت بالا در انتقال فایل.

از معایب این روتر میتوان به : قیمت بسیار زیاد ، توان عملیاتی متوسط در باند 5GHz اشاره کرد.

در نتیجه : روتر Linksys WRT32X  با به‌ کار گیری موتور Killer Networks Prioritization  این اطمینان را به ارمغان می آورد که برای بازی ‌های آنلاین خود، به ‌اندازه کافی پهنای باند را در اختیار دارید. همچنین این روتر مدیریتی در باند 24GHz و انتقال فایل عملکردی سریع و قابل ‌قبول تری  از خود نشان می ‌دهد.

You've just added this product to the cart: