مودم

ما در این مقاله قصد داریم شما را با کاربردهای مودم وانواع آن آشنا کنیم. اگر شما قصد خرید و فروش مودم را دارید اما هیچ اطلاعاتی درباره این ابزار ندارید ، پیشنهاد می کنیم ادامه این مقاله را مطالعه نمائید.

مودم چیست؟

ابزاری است که برای اتصال دو یا چند رایانه به یکدیگر از طریق خطوط مخابراتی استفاده می کند. هر یک از این رایانه ها می تواند راهی به یک شبکه رایانه ای باشند.

مودم مخفف کلمه Modular Demodular است. مودم یکی از سریع ترین راه های ارتباط با اینترنت می باشد. روزانه ما از انواع مختلف مودم استفاده می کنیم، مودم های کابلی و مودم‌های ADSL جزء ابزارهای پرکاربرد یک خانه است.

در ارتباط های تلفنی مودم رادیویی چهار چوب های مکرر از اطلاعات را در سرعت های بسیار بالا در هنگام اتصالات رادیویی به صورت میکروویو انتقال می دهند.

بعضی از این اتصالات رادیویی بیش از یک میلیون بیت در هر ثانیه منتقل می شوند.

مودم‌های نوری، می توانند اطلاعات را از فیبرهای نوری انتقال دهند.

بیشتر اطلاعات متصل شدۀ درون قاره ای امروزی از مودم‌های نوری برای انتقال اطلاعات در فیبرهای نوری زیر دریایی استفاده می کنند.

شما می توانید برای اطلاعات بیشتر از مودم های وایرلس ، مقاله مربوط به آن را مطالعه کنید.

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر دربارۀ مودم های فیبرنوری ، مقاله مربوطۀ آن را مطالعه کنید.

مودم‌های نوری معمولاً دارای نرخ‌ها و سرعت های اطلاعاتی در دسترس هستند که حدوداً یک میلیون بیت در هر ثانیه می باشند. هر یک کیلو بیت در ثانیه معادل 1000 بیت در هر ثانیه است.

به عنوان مثال یک مودم 54 کیلویی قادر به انتقال اطلاعات تا بیش از 54 بیت در هر ثانیه از طریق خط تلفن است.

تاریخچه مودم

در دهه 1920 ، خدمات سیمی از تجهیزات پیچیده ای بر خوردار بود. نقش این محصول برای کاربرد و بهتر شدن اوضاع بسیار مؤثر بود.

بنابراین به صورت رایج و مشترک این موضوع در تاریخچه مودم‌ها مشمول به حال نمی شود.

George Stibitz یک ماشین تحریر خودکار و گیرنده پیام از فواصل دور بود که می توانست یک کامپیوتر را در کیلومترها دورتر از مسیر خود پیدا کرده و توسط خطوط تلفن در 1940 اتصال داد.

اما در آن زمان کلمه مودم هنوز ابداع نشده بود.

مودم‌ها بخشی از سیستم دفاعی هوایی SAGE آمریکا در دهه 1950 بود. این ابزار در ترمینال ها و پایگاه های مختلف هوایی، رادارها و مراکز کنترل به مراکز SAGE در کشورهای آمریکا و کانادا متصل می شدند.

خطوط ارتباطی مختص به مراکز SAGE شد. اما قطعات آن در انتها چیزی شبیه مودم‌های امروزی بود.

بعد از چند سال در میان خطوط هوایی CEO که در آمریکا قرار دارد ، یک مدیر ناحیه ای به نام IBM ایجاد کرد که باعث شد SAGE یک سیستم مینی بلیط دهی خطوط هوایی به صورت خودکار شود.

مودم های باهوش

پیشرفت اصلی مودم‌ها زمانی بود که در سال 1981 توسط ارتباطات Hays ، یک مودم باهوش اختراع شد. این مودم ها از استانداردهای 103A bit/s برخوردار هستند اما به یک کنترل کننده کوچک شبیه است که به کامپیوتر اجازه می دهد تا توصیه های آن را ارسال کرده تا بتواند عملکرد خط تلفن را بسازد.

مودم دستگاهی است که داده ها را دریافت کرده و آن را توسط روش های مختلف ارتباطی منتقل می کند. مودم‌هایی که از طرف شرکت های ارائه دهنده اینترنت دریافت می کنند، آن ها را به داده هایی تبدیل کرده که می توانند توسط موبایل، تبلت و رایانه های شخصی مورد استفاده قرار بگیرند.

برای مثال یک مودم‌ADSL داده های مربوطه را از کابل تلفن دریافت و سپس آن ها را تطبیق داده و روی بستر اینترنت فراهم می سازد. مودم از زمان کشف شدنش تا به کنون تغییرات فراوانی داشته است.

مودم‌ها را می توان به دو دسته داخلی و خارجی تقسیم بندی کرد.

مودم‌های داخلی : این مودم‌ها به صورت یکپارچه با پردازنده ها به صورت جداگانه درون دستگاه هایی همچون تلفن همراه و لپ تاپ وجود دارند.

موبایل های همراه شما دارای یک مودم داخلی هستند که اتصال اینترنت شما را به اپراتورهای همراه اول، ایرانسل و رایتل فراهم می سازد.

مودم‌های خارجی : این دسته از مودم‌ها مستقل هستند و اینترنت مورد نیاز را برای دستگاه های دیگر فراهم می کنند.

انواع مودم

  • مودمADSL : این محصول یکی از پرفروش ترین و محبوب ترین محصولات مودم می باشد. این محصول از ساختاری متنوع برای ایجاد برقراری ارتباط استفاده می کند.

مودم‌های ADSL با استفاده از پورت های تلفن به شبکه تلفنی و سرویس دهنده اینترنت متصل شده و پس از تأیید اطلاعات و پردازش شما قادر خواهید بود به شبکه اینترنتی از طریق سیمی (از طریق پورت LAN ) یا وای فای به اینترنت متصل شوید.

  • مودمVDSL : نحوه کار کردن این مودم شباهت زیادی به مودمADSL دارد. تنها تفاوتی که بین این دو مودم وجود دارد نحوه انتقال داده می باشد. داده ها از ISP به منزل شما از طریق فیبر نوری انجام می شود.

بنابراین پهنای باند و سرعت ارتباط تحت شبکه به مراتب بیشتر از فناوری و تکنولوژی ADSL است. فناوری این مودم به دلیل اعم از پشتیبانی و پوشش دهی مناسب در سر تا سر کشور ، محبوبیت چندانی ندارد.

  • مودمWiMAX : فناوری و تکنولوژی مودم وایمکس به عنوان اولین بستر ارائه اینترنت بدون نیاز به خطوط تلفن در کشور ما به حساب می آید.

این مودم در سال 2001 پایه گذاری شد و میزان پهنای باند آن حدود 30 تا 40 مگابایت بر ثانیه توسط آن قابل ارائه بود.

در سال 2011 آخرین نسخه این محصول با نام وایمکس 2 پلاس با پهنای باند 100 مگابایت بر ثانیه به بازار عرضه شد. در حقیقت نسخه جدید وایمکس یک رقیب اصلی و سرسخت فناوری مودم           TD-LTE می باشد.

مبین نت به عنوان اولین شرکت ارائه دهنده اینترنت وایمکس در ایران شناخته شد. پس از آن ایرانسل به عنوان رقیب مبین نت کار خود را در تولید این مودم آغاز کرد. همچنین با روی کار آمدن اینترنت 4G و زیر شاخه های آن مانند اینترنت وایمکس باعث شد ما شاهد کاهش کاربران مبین نت و ایرانسل شویم.

  • مودم 4G/3G LTE : روش اتصال کاربران به اینترنت از طریق مودم های 4G و 3G بر پایه سرویس دهی موبایل و بیسیم انجام می شود.

این اپراتورها ارائه دهنده خدمات موبایل با قرار دادن چندین دستگاه در ایستگاه فرستنده امواج BTS با شرایط لازم برای ارائه اینترنت نسل سوم یا چهارم را برای تلفن های همراه فراهم می سازد.

میان نسل سوم و چهارم این اینترنت تفاوت هایی میان سرعت و میزان پهنای باند آن است. فناوری مودم 4G LTE از نسخه های بیشتری برخوردار بوده و از نظر میزان پهنای باند تفاوت هایی با یکدیگر دارند.

  • مودم TD-LTE : مودم‌های این فناوری از نظر اندازۀ دستگاه طوری بوده است که قابل حمل می باشد.

از این فناوری معمولاً برای اتصال به تلفن های همراه هوشمند استفاده می کنند. فناوری TD-LTE نسخه نهایی و برگرفته شده از فناوری LTE می باشد که میزان پهنای باند آن حدود 20 مگاهرتز را دریافت و ارسال می کند. این نسل از مودم ها نقش بسیار پررنگی را در شبکه های خانگی گذاشته اند.

اکنون ویژگی های مودم روتر ترکیب شدن در یک قالب شیک و قابل حمل است.

You've just added this product to the cart: